Prašno lakiranje

Pri prašnem lakiranju barvo v prahu s posebno pištolo, ki deluje po načelu elektrostatike, nanesemo na površino izbranega predmeta. S takšno metodo lakiranja lahko obdelamo različne vrste kovinskih izdelkov, ki jih po vaših željah odenemo v poljubne barve, nato pa izdelek zapečemo še v peči.

Prašno lakiranje ima v primerjavi z ostalimi tehnikami številne prednosti, saj je prijaznejše do okolja, obenem pa poleg boljšega izkoristka barve dosežemo tudi bolj specifične barvne učinke.

  • Prijaznost do okolja: Prašno lakiranje je okolju prijaznejša metoda, saj ne vsebuje topil in ne povzroča škodljivih izpustov.
  • Boljši izkoristek barve: Pri uporabi prašnega premaza se barva bolje izrabi, saj se večina praška oprime površine in ga s tem manj ostane neuporabljenega. 
  • Specifični barvni učinki: Prašno lakiranje omogoča doseganje bolj specifičnih in edinstvenih barvnih učinkov na površinah.

Priprava na lakiranje med drugimi dejavnostmi zajema tudi pranje kosov z dodajanjem univerzalnega detergenta Surtec 601. Postopek dodajanja tega detergenta imenujemo fosfatiranje. Fosfat poskrbi za razmastitev kosov in rahlo načne material. Na račun tega postopka dosegamo močan oprijem barve na vseh vrstah kovin.

Lakirnica se ponaša z demi sistemom oziroma postopkom demineralizacije vode, ki odstrani vodni kamen in vse nečistoče. Kosi so na račun tega postopka oprani z vedno čisto vodo, brez sledov detergenta in razmaščevalca, obenem pa je dosežen boljši oprijem barve. Postopek demineralizacije nam obenem omogoča, da smo bolj ekonomični in ekološki, saj pralno vodo menjamo enkrat na tri mesece.

Euroimpianti EURO 90

Lakiramo lahko kose, ki ne presegajo naslednjih dimenzij

  • Maksimalna dolžina: 2500 mm
  • Maksimalna širina: 700 mm
  • Maksimalna višina: 1200 mm