Lasersko graviranje

Lasersko graviranje je postopek, ki odstrani mikroskopsko plast v materialu s kratkimi sunki energije na določenem območju. Tako se na materialu ustvari trajna oznaka ali gravura. Laserski žarek je izredno natančen in lahko ustvari že oznake, ki so velike samo 0,15 mm.

JPT 60W MOPA fiber laser je visokozmogljiv laserski stroj za označevanje, ki ga proizvaja podjetje JPT Laser na Kitajskem. Gre za vsestranski stroj, s katerim lahko označujemo različne materiale, vključno s kovino, plastiko in lesom.

JPT 60W MOPA uporablja konfiguracijo ojačevalnika moči glavnega oscilatorja (MOPA), ki omogoča visokozmogljivo in hitro označevanje. Konfiguracija MOPA omogoča tudi natančen nadzor širine in frekvence laserskih pulzov, kar je pomembno za doseganje visokokakovostnih rezultatov označevanja. V praksi to pomeni, da je najmanjša velikost črk lahko že 0,15 mm.

JPT 60W MOPA ima delovno površino 175 x 175 mm, katero lahko s pomočjo premične mize povečamo na 300 x 300 mm. Največja hitrost označevanja je 7000 mm/s.