Varjenje in brušenje

Varjenje, ki ga izvajajo poklicno kvalificirani in izkušeni varilci in laserski varilnik Trumpf TruLaser Weld 5000, nam omogočajo, da sestavimo vse elemente v končni izdelek, ki ga nato obdelamo z brušenjem. Brušenje z izdelka odstrani odvečne ostanke in nepravilnosti ter poskrbi za oblikovanje in profesionalen ter dovršen končni videz izdelka.

LASERSKO VARJENJE

Z robotskim laserskim varilnikom podjetja Triumpf dosegamo najvišje kvalitete varov. Glede na zahteve so možne popolnoma nove geometrije varov, ki jih dosežemo brez ali z uporabo dodajanja materiala. Velika hitrost varjenja ter visoka kakovost in izgled vara, ki v večini primerov ne potrebuje brušenja oziroma poliranja.

MIG/MAG IN TIG VARJENJE

MIG, MAG in TIG varjenje so postopki varjenja, ki uporabljajo električni tok za taljenje in spajanje dveh ali več kosov kovine.

Pri MIG in MAG varjenju se uporablja žica, ki se dovaja v območje varjenja, medtem ko se pri TIG varjenju uporablja volframova elektroda.

KAPACITIVNO VARJENJE VIJAKOV

Kapacitivno varjenje vijakov izvajamo z večjima samostoječima CNC varilnima aparatoma Soyer, ki nudita točkovno varjenje z gibljivo roko in programirano izbiro različnih dimenzij vijakov. Varilna naprava omogoča zelo natančno, hitro in ponovljivo varjenje vijakov.

UPORNO VARJENJE

Točkovno varjenje dveh jeklenih zvarjencev s pomočjo električnega toka. Pri točkovnem varjenju dele stisneta skupaj dve nasprotno ležeči bakreni elektrodi, električni tok pa usmerita v majhno točko in zavarita kos v 10-100 milisekundah. Debelina materiala primerna za varjene je od 0,5 do 3 mm.

BRUŠENJE

Z brušenjem izdelka odstranimo odvečne ostanke in nepravilnosti ter poskrbimo za oblikovanje in profesionalen ter dovršen končni videz izdelka. Nudimo vam strojno odstranjevanje oksida in ročno brušenje izdelka.